Hvordan sangen ble til

 

Den synges over hele verden, og er blitt en av de mest kjente evangeliske sanger. - «Hvilken venn vi har i Jesus». Da den irske salmedikteren Joseph Scriven ble spurt om det var han som hadde skrevet den, svarte han, «Gud og jeg gjorde det i fellesskap». Det finnes flere historier og forklaringer på hvordan sangen ble til, men det kommandør og musiker Haakon Dahlstrøm har fortalt er det nok det korrekte.

Dagen før Scriven skulle gifte seg, dro forloveden på seiltur sammen med venner, og ved et plutselig stormkast kantrer båten og hun drukner. Hendelsen nærmest lammet ham. Men så kom han på et løfte de hadde gitt hverandre. Skulle det komme tunge og vanskelige dager, skulle de hver for seg bære det tunge fram for Gud, og så møtes igjen. Han ba og gråt i tre dager. Under disse omstendigheter ble sangen skrevet. Siste vers:

«Er ditt hjerte fullt av uro? Tror du trengsler forestår? Jesus er den beste tilflukt, når til ham i bønn du går. Kan en sådan venn du finne, som Guds egen kjære Sønn? Bær i gleden som i sorgen, alle ting til ham i bønn.»

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo Tlf 400 27 228 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone